Breintraining


 

De Power of Presence breintraining maakt gebruik van het vermogen van de hersenen om te leren. Net zoals je je lichaam kunt trainen, kun je je hersenen trainen om te functioneren op een beter niveau.

 

De Power of Presence breintraining helpt je in balans te komen en optimaal te functioneren. Net zoals je je lichaam kunt trainen, kun je je hersenen trainen om te functioneren op een beter niveau. De onderlinge communicatie tussen de twee hersenhelften en de communicatie van de hersenen met je lichaam worden tijdens de Power of Presence breintraining hersteld of geoptimaliseerd. De breintraining maakt gebruik van het vermogen van de hersenen om te leren. Je brein is in staat om oude neurale paden los te laten en nieuwe paden te verkennen: neuroplasticiteit.

De breintraining

Gedurende de training worden op het hoofd sensoren aangebracht en je neemt plaats achter een beeldscherm. Je kijkt naar bewegende beelden en tegelijkertijd ontspan je, waardoor je brein de ruimte heeft om te leren. De trainer volgt op een eigen beeldscherm je hersenactiviteit (qEEG) en reageert daarop. Door gebruik te maken van visuele (beelden), auditieve (geluid) en tactiele (trillingen) prikkels, train je zelf je hersenen op een speelse manier. Er worden tussentijds metingen gedaan om eventueel het behandelprotocol aan te passen. Ook zal de trainer op relevante momenten de juiste vraag stellen.
Bij een meerdaagse breintraining ben je uit je dagelijkse routine, daardoor kun je met meer afstand naar je eigen situatie kijken en worden de gangbare neurale paden in je hersenen niet geactiveerd.

Synchroniciteitscoaching

Tijdens de Power of Presence breintraining werk je aan zelf gekozen doelen, de trainer faciliteert je proces. De coaching loopt synchroon met de ontwikkeling die zichtbaar is in het qEEG door constante registratie van de hersenen tijdens de breintraining. Deze synchroniciteitscoaching is door Anasuya Koopmans speciaal voor de breintraining ontwikkeld en houdt in dat op het juiste moment een passende vraag wordt gesteld. Het begeleidt je om de nieuwe paden in je hersenen bewust te worden. Wat je leert tijdens de training, wordt zo als vanzelf jouw nieuwe natuurlijke manier van handelen.

Verschil met neurofeedback

Een vaak gestelde vraag gaat over het verschil tussen Power of Presence breintraining en neurofeedback.
De apparatuur is identiek, de gang van zake is anders:

  • Power of Presence breintraining vindt altijd plaats in een intensief en kort tijdsbestek en wordt ervaren als een soort persoonlijke retraite. Neurofeedback sessies vinden over het algemeen twee maal per week plaats en is daarmee een langduriger traject met veel reistijd.
  • Belangrijker nog. Bij neurofeedback voert problematiek en disbalans de boventoon vanaf het assessment. Power of Presence breintraining gaat uit van wat je al in huis hebt en wat je mogelijkheden zijn. Je potentie krijgt alle aandacht en wordt in het assessment helder in kaart gebracht.
  • Synchroniciteits coaching is specifiek ontwikkeld en afgestemd op de Power of Presence breintraining.

 

adelaar-300x174

 

 

Jacqui van Kemenade

Jacqui van Kemenade

Huisarts

Na een dag werken kan ik weer om 22.30 uur naar bed i.p.v. om 20.00 uur. Ik ben niet meer constant moe en ik voel meer. Ik zie mezelf beter en ik vind mezelf weer aardig!

Cefas Bouman

Cefas Bouman

Mountain Network Arnhem

Ik was medaillewinnaar tijdens de Paralympics. Toen mijn sportcarriëre voorbij was, wist ik niet meer hoe verder. De breintraining hielp mij een lang gekoesterde wens in vervuling te laten gaan.

Klaartje Vermeeren

Klaartje Vermeeren

Manager Partnerships Automotive Eneco

De breintraining is als een spiegel. Je krijgt direct feedback wanneer je brein op een bepaalde manier reageert. Als ik weer ging malen zag ik dat meteen terug op het scherm.

Roeland Schweitzer

Roeland Schweitzer

Communicatie-deskundige SCHWORKS

Het werkt. Ik besloot zelf zo'n training te volgen. Ja, mijn concentratie is nu beter, mijn focus op wat ik echt wil. Ik laat me minder afleiden en kom tot mooiere resultaten.

Hylke Kerssemakers

Hylke Kerssemakers

Hoofd Secretariaat en HR (project) adviseur Boekel De Nerée

De breintraining was een groeiproces. Ik kan processen (zakelijk) en gebeurtenissen (privé) nu beter overzien.

Richard Spindler

Richard Spindler

Via de Power of Presence breintraining Build heb ik mijn intuïtieve vermogens verder ontwikkeld en hogere bewustzijn verdiept.