Coaching


 

Een volgende stap in je professionele of persoonlijke leven kondigt zich meestal aan met gedachten over wat en hoe je het graag zou willen. Gedachten over hoe anders of meer of beter. Soms zijn deze gedachten genoeg en heb je voldoende mogelijkheden in huis om je stappen te zetten. Soms heb je alleen wat ruggensteun nodig en zijn een paar gesprekken voldoende. Soms is een traject van transitie aan de orde en heb je behoefte aan ideeën en begeleiding in deze.

Belangrijk in een traject coaching – kort of lang – is de start. In een assessment breng ik het functioneren van het brein in kaart via een hersenscan. Dit wordt zichtbaar gemaakt met behulp van het Power of Presence Profiel®. In dit persoonlijke profiel wordt helder wat je functioneel in huis hebt en wat tot je mogelijkheden behoort alsmede de onderliggende persoonlijke kwaliteiten. Het is ook heel goed te gebruiken als een op zich staand Persoonlijk Profiel Analyse. Deze start is uniek en geheel gebaseerd op bevindingen uit de neurowetenschap. Het zorgt ervoor dat we kunnen uitgaan van objectieve en reële gegevens qua competentie en potentie. Hieraan koppelen we je wensen betreffende je volgende stap. De ervaring is dat een dergelijk assessment garant staat voor een heldere start van het coaching traject omdat subjectiviteit minimaal kans krijgt. Meten is weten! Bovendien levert het tijd op die je meteen kan besteden aan waar het je in de kern om gaat.

Anasuya: “Tijdens het verdere traject is het mijn kwaliteit om op het juiste moment de juiste vraag te stellen opdat mijn gesprekspartner zelf tot inzicht komt en zijn of haar antwoorden vindt. Dit kunnen hele praktische antwoorden zijn en zeker ook inzichten die de persoonlijke attitude of wijze van functioneren aangaan. Om te steunen deze inzichten functioneel te maken komt aan de orde wat nodig is. Dit kan oefening ter plekke zijn of gerichte opdrachten voor je praktische bezig zijn en terugkoppeling in deze. Het traject ontvouwt zich op natuurlijke wijze, gemakkelijk en zoals bij jou past.”

 

Referenties

“Anasuya is integer en behoedzaam, haar begeleiding is gefundeerd en professioneel.”

“In haar begeleiding verbeterde en verdiepte de relatie met mijzelf en met mijn partner op natuurlijke wijze met daadwerkelijke resultaten in het leven thuis en in onze professionele bezigheden.”

“Ze voegt luchtigheid en humor toe waar het serieuze zaken aangaat. En je proeft dat ze zelf leeft wat ze brengt.”

“Als geen ander weet ze je met haar benadering te openen voor het mysterie van het leven.”


Persoonlijke verhalen

 

bart-paars

Bart Kok (schrijver / ondernemer):

“Anasuya heeft mij begeleid over de periode van ruim een jaar (2013-2014) in een reeks van coachingssessies. In deze periode maakte ik een moeilijke tijd door vanwege het dreigende faillissement van mijn onderneming. Als start maakte zij mijn persoonlijke profiel analyse aan de hand van een hersenscan. Indrukwekkend complete analyse zonder dat informatie mijnerzijds nodig was! Door haar verdere assessments en begeleiding heb ik mijn stabiliteit terug kunnen vinden. Ze weet op het juiste moment de juiste vraag te stellen, waardoor ik telkens meer doordrongen werd van het feit dat ik zelf in staat was de juiste oplossingen voor mijn problemen te vinden. Hierdoor kwam ik weer in mijn kracht. De variatie van haar benadering sprak mij enorm aan. Van wandelingen op de Mookerheide, via sessies waarbij ik met sensoren aan een computer was verbonden tot fysiek opgesteld worden op het verenigd veld. Wat nodig was werd ingezet en was wat mij betreft uiterst effectief.”

 

 

tim-paars

Tim Koldijk (directeur / eigenaar Organisults):

“De persoonlijke profiel analyse als start, waarin o.a. een hersenscan werd gemaakt, bracht mijn functioneren duidelijk en moeiteloos aan het licht en in kaart zonder dat enige verbale informatie vooraf over mijn wel en wee nodig was. We konden dan ook vlot aan de slag.

Tijdens de coaching bracht ik aanvankelijk een zakelijk relationeel onderwerp in. De inzichten die hierop volgden raakten spoedig mijn hele attitude en bezig zijn op relationeel vlak, ook privé. Anasuya raakte de juiste snaar. Zij heeft een schat aan achtergrond in deze en er waren dan ook maar een paar sessies nodig om op een helder pad te komen waar ik aanvankelijk het gevoel had in een moeras beland te zijn. De oefeningen die ik mee kreeg en de terugkoppelingen in deze waren werkelijk plezierig, verdiepend en effectief.

Ik ervaarde Anasuya als scherp en zuiver met steeds een kwinkslag van humor. Ik ben weer creatief op relationeel gebied en vind vaak op speelse wijze de volgende stap tijdens professionele zowel als privé contacten. Nu? Relaties ontspannen me en zijn wederzijds voedend!”

 

Bas Jalink (Commercieel manager bij CBRE, Amsterdam):

Ik ben een rustig persoon, werk nauwgezet en zeer betrokken. Ik stop niet tot een goed resultaat bereikt is. Conflictsituaties vind ik onplezierig en zijn uitdagend voor me. Men is tevreden over mij.
Ik merkte echter nieuwsgierig te zijn naar wie ik nog meer ben als persoon en wat mij drijft. Ik vroeg mij de laatste tijd vaak af waarom ik in bepaalde situaties op een specifieke wijze reageer. Ik wilde het waarom beter begrijpen en hoe mijn gedrag te beïnvloeden en verbeteren.
Ik besloot tot een Persoonlijke Profiel Analyse.Het rapport bevestigde wat ik onbewust eigenlijk wist: het meerdere malen controleren van mijzelf om fouten en vergissingen te voorkomen. Ik kreeg ook geheel nieuwe inzichten. Bij voorbeeld dat het tijd was om oude patronen los te laten om zo nieuwe te ontwikkelen waarbij ik mijzelf en mijn mening niet meteen hoef te laten varen indien een ander met een tegenargument komt. In de conclusie van het rapport duidelijk gemaakt dat ik alles in huis heb om mijn nek uit te steken.
Deze duidelijkheid heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Situaties op mijn werk, die mij voorheen een onzeker gevoel gaven, herken ik. Wanneer het om iets gaat, waarvan ik nu weet dat ik goed ontwikkeld ben, laat ik mijn onzekerheid los en sta mijzelf toe gewoon te vertrouwen. Wanneer het gaat om een situatie waarvan ik nu herken dat dit een ontwikkelgebied is, pas ik mijn gedrag aan met behulp van de adviezen die ik heb meegekregen. Verdere coaching is daarbij niet nodig.
Werkgever en collega’s vallen op dat ik meer zelfvertrouwen heb en open sta voor feedback. Daarnaast ben ik in staat mijn gedrag, indien door het bedrijf gewenst en door mij gewild, aan te passen.
Nu, 7 maanden na de persoonlijke profiel analyse, heb ik een volgende stap in mijn carrière gemaakt mede door de hulp van Anasuya. Ik ben geen ‘junior’ meer!