Oogsten

 

6 avonden in 2017 van 19.00 – 21.30

02 – 10 / 16 – 10 / 30 – 10 / 13 – 11 / 27 – 11 / 11 – 12

Minimum aantal deelnemers 15, maximum 20

Plaats Centrum de Appel Groesbeekseweg 428 Nijmegen (goed bereikbaar met openbaar vervoer en in de nabijheid gemakkelijk te parkeren met de auto)

Investering: €200,- incl. 21% BTW

Je bent wie je bent. Je bent de som van je eigen ervaringen uit je kindertijd, je puberfase, je adolescentie en je jaren als volwassen mens.  Hoe je leven verliep, is minder belangrijk dan wat je ermee gedaan hebt en vooral wat je er nu mee doet. Hoe kun je het beste de vruchten van je leven plukken. Ook de bittere vruchten. Na liefdevolle transformatie blijken zij vaak je krachtigste basis.

Na je 40ste jaar begint ergens de tweede helft van je leven. Hoogste tijd om te oogsten! Tijd om te geven, je kwaliteiten te delen, misschien een mentor te zijn. Het wordt ook tijd om de stilte te omarmen en de diepte van verbondenheid te genieten. Hoe voldaan wil je leven? Hoe wil je dat je vrienden en geliefden zich jou herinneren? Arbeids- en organisatiepsycholoog Tom Luken zet in het Tijdschrift voor Management en Organisatie op een rij wat onze ouder wordende hersenen nog allemaal kunnen. Met name het ontwikkelen van onze ‘soft skills’ gaat prima, zelfs als we de 70 al ruim zijn gepasseerd. Wat zijn ‘soft skills’?  Ons inlevingsvermogen neemt bijvoorbeeld nog steeds toe net als  ons vermogen tot persoonlijke ontwikkeling. Daarentegen wordt het vermogen om harde data te onthouden, zoals bijvoorbeeld het leren van een nieuwe taal of procedures, vanaf je 30ste jaar minder. Bijdragen aan geluk, van jezelf en anderen, ja, daar kunnen we nog wonderwel in ontwikkelen. In de tweede helft van  je leven vier je dan ook toenemend je innerlijke rijkdom vanuit waardevolle verbindingen met mensen en gebeurtenissen. Hoe geef je hier vorm aan? Daar gaan deze zes avonden over!

Zes avonden om te oogsten, omdat in je levensloop alles aanwezig is om je tweede helft een prachtige en waardevolle vorm te geven!

Zes avonden waarin je je uit kunt spreken, waarin je rust kunt vinden en waarin je misschien dichter bij je zelf komt om je van hieruit beter te kunnen verbinden met wat je dierbaar is.

Zes avonden vol plezier met als slot een duidelijk en praktisch toekomstperspectief.

Bij aanvang ontvang je een map waarin thema’s worden benoemd en vragen worden gesteld. Hierdoor leid je jezelf naar je bron.  Elke avond raken we je thema’s en levensfasen op een andere manier aan: samen als ontdekkingsreizigers op weg.  Klank en beweging helpen je. Kleine rituelen zorgen voor een geborgen omgeving.  Aan het eind van elke avond ontvang je tips en opdrachten die je helpen in je proces.

 

Begeleiding: Twee senior trainers,  vrouw en man, Anasuya Koopmans en Roeland Schweitzer.

Beiden met ruime ervaring als trainer op persoonlijk vlak, ook in organisaties, overheid, bedrijfsleven, zorg en onderwijs. Ze reiken je een spiegel aan en geven je inzicht, moed en plezier.

Voor meer Informatie bel Anasuya 024 – 6962503 / 0621876118 of Roeland 0651 108 190

De betaling is je aanmelding. Maak hiertoe €200,- over op betaalrekening NL63 INGB 0003 0086 99 t.n.v. C.J.M. Koopmans. Vermeld bij overschrijving a.u.b. ‘Oogsten’ plus eigen naam, adres en telefoonnummer en mailadres.