Op pad met de goden

‘Per kameel door de Thar woestijn’ is één van de prachtige aquarellen waarmee Niek Nagengast mijn boek sierde. Het ligt nu bij de editor en is eind juni te koop. In dank aan de ‘voor-lezers’ en mijn schrijfcoach deel ik graag hun ervaringen zoals zij verwoordden:

Paul de Blot SJ, Hoogleraar Business Universiteit Nyenrode, schreef een voorwoord:
In het bijbelverhaal vraagt Mozes aan Jahweh wie Hij is en Jahweh antwoordt: Ik ben wie ik ben. Meer niet. Hierover worden talrijke bijbelse verhalen verteld.
In het scheppingsverhaal staat dat Jahweh de mens schiep naar zijn gelijkenis, dat is te zijn wie hij is. De roeping van de mens is dus te worden wie die is als mens. Anasuya geeft in haar roman haar leven weer als een weergave van haar zoektocht om te worden wie ze is. Haar uitgangspunt is de erkenning dat ze is wie ze is. Een spannend avontuur eindigend in een handreiking aan de lezer zelf om te manifesteren wie hij/zij in de kern is.

Bart Kok, mijn loods gedurende het schrijfproces, auteur en  trainer, schreef een samenvatting:
Dit boek is uiterst inspirerend. Het vertelt de verhalen van een vrouw genaamd Anasuya, die van de piramiden in Egypte tot op de toppen van de Himalaya reisde op vindtocht naar zuiverheid en waarheid. Op haar reis werd ze vergezeld door Sun Bear, een Amerikaans Indiaanse heilige man die met de donder sprak, door Shiva, die haar gids was op haar hachelijke reis naar de hoge gletsjers van de Himalaya, door Mama Candomblé in Brazilië en vele andere wijze mensen en spirituele leiders van de mensheid. Ze komt in contact met de grote religies van deze wereld, mediteert in boeddhistische kloosters en ervaart het gewelddadige en heilige Jeruzalem. Ze reist naar het regenwoud van Zuid Amerika om de effecten van geest verruimende planten zoals ayahuasca te ervaren. Ze wordt een meester in sacrale tantrische rituelen en ontvangt haar naam middels een oorspronkelijke Indiase initiatie. Tegelijkertijd is ze een gewone westerse vrouw die haar ervaringen beschrijft hoe ze een akelige scheiding doorleeft en hoe ze als kind een incestueus drama weet te stoppen.
De schoonheid van dit boek ligt in het feit dat zij het lef heeft te gaan waar engelen geen stap durven zetten. In dit boek kan je door haar ogen haar reis meemaken zonder je bloot te stellen aan de gevaren die zij moest doorstaan. Dit is een boek over een persoonlijke spiritueel pad dat je zal wakker schudden tot zelf moedige stappen zetten op je levenspad. Anasuya heeft geluisterd naar wijzen en meesters vanuit het besef dat er maar één meester is in je leven en dat is de meester die in jezelf huist.
De wereld is vol mensen die antwoorden proberen te vinden buiten zichzelf, mensen die wanhopig op zoek zijn naar een voorbeeld om te volgen. Anasuya is een uitzondering. Ze blijft haar eigen weg volgen terwijl ze ontmoet, ontdekt en wijzer wordt.  Haar boek lezen zal je inspireren op jouw weg.

Margot Anand Naslednikov, docent, openbaar spreker en schrijver van wereld bestsellers als o.a. Tantra een weg naar intimiteit en extase, schreef een aanbeveling:
Anasuya is een moedige en avontuurlijke vrouw die ging waar anderen geen voet zullen zetten. Ze ontmoette van aangezicht tot aangezicht goden en demonen en werd gaandeweg almaar wijzer. Dit boek is een schat dat duidelijk maakt hoe moed de deur opent naar oneindige mogelijkheden. Op pad met de goden zal je inspireren met jouw goden en godinnen op pad te gaan. Dit boek lezen is beslist de moeite waard!