Recensies


 

Paul-de-Blot-smallPaul de Blot SJ

Hoogleraar Business Universiteit Nyenrode

In het bijbelverhaal vraagt Mozes aan Jahweh wie Hij is en Jahweh antwoordt: Ik ben wie ik ben. Meer niet. Hierover worden talrijke bijbelse verhalen verteld.

In het scheppingsverhaal staat dat Jahweh de mens schiep naar zijn gelijkenis, dat is te zijn wie hij is. De roeping van de mens is dus te worden wie die is als mens. Anasuya geeft in haar roman haar leven weer als een weergave van haar zoektocht om te worden wie ze is. Haar uitgangspunt is de erkenning dat ze is wie ze is. Een spannend avontuur! In de bijlage eindigt Anasuya met een handreiking aan de lezer zelf om te manifesteren wie hij/zij in de kern is.

 

 

 

 


 

margot-anand-smallMargot Anand Naslednikov

Docent, openbaar spreker en schrijver van wereld bestsellers als Tantra een weg naar intimiteit en extase

Anasuya is een moedige en avontuurlijke vrouw die ging waar anderen geen voet zullen zetten. Ze ontmoette van aangezicht tot aangezicht goden en demonen en werd gaandeweg almaar wijzer. Dit boek is een schat. Het maakt duidelijk hoe moed de deur opent naar oneindige mogelijkheden. Op pad met de goden zal je inspireren met jouw goden en godinnen op pad te gaan. De bijlage is het extra cadeau van dit boek. Dit getuigt van Anasuya’s kunde mensen te begeleiden op het pad van hun diepe verlangen. Dit boek lezen is beslist de moeite waard!

 

 

 

 

 


bart-kok-small Bart Kok

Auteur en  trainer, schreef een samenvatting:

Dit boek is uiterst inspirerend. Het vertelt de verhalen van een vrouw genaamd Anasuya, die van de piramiden in Egypte tot op de toppen van de Himalaya reisde op vindtocht naar zuiverheid en waarheid. Op haar reis werd ze vergezeld door Sun Bear, een Amerikaans Indiaanse heilige man die met de donder sprak, door Shiva, die haar gids was op haar hachelijke reis naar de hoge gletsjers van de Himalaya, door Mama Candomblé in Brazilië en vele andere wijze mensen en spirituele leiders van de mensheid. Ze komt in contact met de grote religies van deze wereld, mediteert in boeddhistische kloosters en ervaart het gewelddadige en heilige Jeruzalem. Ze reist naar het regenwoud van Zuid Amerika om de effecten van geest verruimende planten zoals ayahuasca te ervaren. Ze wordt een meester in sacrale tantrische rituelen en ontvangt haar naam middels een oorspronkelijke Indiase initiatie. Tegelijkertijd is ze een gewone westerse vrouw die haar ervaringen beschrijft hoe ze een akelige scheiding doorleeft en hoe ze als kind een incestueus drama weet te stoppen.

De schoonheid van dit boek ligt in het feit dat zij het lef heeft te gaan waar engelen geen stap durven zetten. In dit boek kan je door haar ogen haar reis meemaken zonder je bloot te stellen aan de gevaren die zij moest doorstaan. Dit is een boek over een persoonlijke spiritueel pad dat je zal wakker schudden tot zelf moedige stappen zetten op je levenspad. En zo je wil begeleidt Anasuya dit in de bijlage van haar boek. Anasuya heeft geluisterd naar wijzen en meesters vanuit het besef dat er maar één meester is in je leven en dat is de meester die in jezelf huist.

De wereld is vol mensen die antwoorden proberen te vinden buiten zichzelf, mensen die wanhopig op zoek zijn naar een voorbeeld om te volgen. Anasuya is een uitzondering. Ze blijft haar eigen weg volgen terwijl ze ontmoet, ontdekt en wijzer wordt. Haar boek lezen zal je inspireren op jouw weg.

 

Berend Warrink, schrijver van spannende spirituele romans

De mythische heldenreis ken ik natuurlijk van Odysseus, Hercules en Gilgamesh. Maar ik had nooit gedacht dat een vrouw uit de huidige tijd dezelfde soort spirituele reis kan meemaken. Het is prachtig te lezen hoe ze dezelfde soort confrontaties en uitdagingen aangaat en daarvoor beloond wordt met de ontdekking van het goddelijke in zichzelf en met een nieuwe naam. Als lezer is het fantastisch en bijzonder inspirerend haar queeste mee te beleven.

 

Roeland Schweitzer, trainer en kunstenaar

Een hartverwarmend boek! Spannend, openhartig, ontroerend, dapper, mooi, respect afdwingend en zeer inspirerend. Mooi, zoals je (het einde van) je huwelijk beschrijft en liefdevol probeert af te ronden. Mooi, al die magie in je leven, die zo natuurlijk naar voren komt. Zorgvuldig en inspirerend naar je kinderen, lijkt mij. Best pijnlijk voor Roelof, dat ook. Mooie illustraties!
Nee ik heb geen aandelen, maar Anasuya is wel een van mijn leraren geworden, zoals zij overigens ook zegt dat ik een van haar leraren ben geworden.

 

Eugénie Smits van Waesberghe, auteur en coach

Je boek Op pad met de goden heb ik tijdens de zomervakantie in twee dagen tijd eigenlijk in één ruk uitgelezen. Mooi, soms herkenbaar en ook heel anders, want vrouw oh vrouw wat ben jij een durfal zeg!
Jouw verhaal blijft niet ’hangen’ bij één goeroe, één stam, één richting. Daardoor ademt je boek, het verhaal, veel vrijheid uit en dat spreekt me aan!
Het klopt, jij hebt echt iets te vertellen en uit te delen.

 

Ad Huijsmans, een zeer betrokken, ervaren en nuchtere bestuurder en toezichthouder

Ik heb je boek in één keer uitgelezen. Erg goed geschreven.

 

Margot, HR manager

Erg knap en ook heel moedig om je zo kwetsbaar op te stellen. Het boek heeft me van begin tot het einde geboeid en het was ook mooi om bepaalde dingen terug te lezen waar je me al eerder iets over verteld hebt.

 

Marion van Kleeff, office manager

Geen woord te veel. Goed leesbaar door prima taalgebruik. Een openbaring!

 

Mabel Egberink, drs. Englse taal en letterkunde

Het boek “Op pad met de goden” heb ik met veel plezier gelezen. Anasuya Koopmans beschrijft episodes uit haar vroegste jeugd en neemt de lezer mee in haar levensloop van toenemend  inzicht in haarzelf, haar relatie en zelfstandigheid. Op dit pad maakt zij een grote spirituele groei door en wordt ze gevoed en omarmd door vele bijzondere mensen. Ze heeft de gave vloeiend van de ene op de andere gebeurtenis over te stappen en beschrijft alles vanuit het NU, waardoor je als lezer echt in het verhaal getrokken wordt. Ik heb bewondering voor haar grote openhartigheid over haar gevoelens en daden en heb genoten van de fraaie aquarellen van Niek Nagengast, die de verhalen kracht bij zetten. De stijl is vlot, het taalgebruik soepel ondanks soms wat vaktaal. Mooi is de toevoeging van 31 bespiegelingen aan het eind, waarmee je als lezer aan je eigen tocht kunt werken. Al met al een onderhoudend, inspirerend en waardevol boek.