“Wat ben ik blij dat ik bij Anasuya terecht ben gekomen.”


 

 

Annerieke Dasselaar

 Wat ben ik blij dat ik bij Anasuya terecht ben gekomen. Al heel lang ging het niet goed met me. Ik wist niet waarom. Ik sliep slecht, had angsten die ik rationeel niet kon verklaren, was zoekende naar een leefstijl die goed voor me was maar die ik niet kon vinden. Ik reageerde ad-hoc op alle impulsen die van binnen in me opkwamen maar ook op impulsen van buitenaf. En voor ik het wist was zat ik in een spiraal van oververmoeidheid en niet-gelukkig zijn.

Na allerlei trainingen, psychotherapie en zelfs antidepressiva kwam ik uiteindelijk bij Anasuya terecht. Wat ik meteen al heel erg fijn vond was dat Anasuya al bij het assessment heel duidelijk in kaart bracht wat er aan de hand was. Het fijne van een q.E.E.G. is dat het tastbaar en inzichtelijk wordt. Er is niks engs aan, het is zoals het is.

Wat voor mij ook bijzonder fijn was, ik hoefde zelf weinig te doen. Dat klinkt raar, maar ik was zo moe dat ik het echt niet meer op kon brengen om waar dan ook nog aan te werken. Anasuya deed het werk voor me, op een bijzondere rustgevende en vertrouwenwekkende manier. Samen met haar besprak ik wat ik wilde veranderen, waar ik me bewust van wilde worden. En terwijl ik naar een film zat te kijken met de draadjes van het EEG apparaat op mijn hoofd, deed zij het werk.

 

 Na de eerste module van drie dagen ging ik al naar huis met een ‘opgeruimd’ gevoel. Begon zelfs al rustiger te slapen. Bij de tweede serie trainingen merkten we dat de antidepressiva invloed hadden op de training. Ik wilde alles eruit halen wat erin zat en had voldoende vertrouwen in Anasuya om er mee te stoppen. Dat was eng maar ik voelde me meer dan genoeg gesteund en gesterkt.

Nu, drie modules later en een aantal maanden geleden, merk ik nog steeds het verschil. Ik ken mijn zwakke en sterke kanten zonder er een oordeel aan te geven, ik slaap stukken beter, maak keuzes die goed voor me zijn en mijn angsten heb ik onder controle. Bovenal. Ik gebruik geen medicijnen meer.

Zodra de onrust de kop opsteekt gebruik ik de handvaten die Anasuya me heeft mee gegeven. Mijn brein gehoorzaamt onmiddellijk. Dat is een bijzonder en heel rijk gevoel.

Anasuya is een vakvrouw en tegelijkertijd een bijzondere warme persoonlijkheid. Ik heb nog geen seconde spijt gehad dat we aan dit avontuur begonnen zijn.