“Nu, 7 maanden na de persoonlijke profiel analyse, heb ik een volgende stap in mijn carrière gemaakt mede door de hulp van Anasuya. Ik ben geen ‘junior’ meer!”


 

 

 

Bas Jalink

Commercieel manager bij CBRE, Amsterdam

CBRE is de grootste commerciële vastgoedadviseur ter wereld. Al enkele jaren werk ik als beheerder op commercieel vlak in het spanningsveld tussen verhuurder en huurder. Mijn team is gespecialiseerd in de winkelbranche.

Ik ben een rustig persoon, werk nauwgezet en zeer betrokken. Ik stop niet tot een goed resultaat bereikt is. Conflictsituaties vind ik onplezierig en zijn uitdagend voor me. Men is tevreden over mij.

Ik merkte echter nieuwsgierig te zijn naar wie ik nog meer ben als persoon en wat mij drijft. Ik vroeg mij de laatste tijd vaak af waarom ik in bepaalde situaties op een specifieke wijze reageer. Ik wilde het waarom beter begrijpen en hoe mijn gedrag te beïnvloeden en verbeteren.

Ik besloot tot een persoonlijke profiel analyse op basis van een qEEG bij Power of Presence, Anasuya Koopmans. Het sprak me aan dat deze analyse volledig objectief is en er geen andere menselijke invloed speelt dan de mijne. De resultaten werden vertaald in het Power of Presence Profiel®. Mijn persoonlijkheid en potenties kwamen naar voren vanuit een aantal invalshoeken zoals zelfvertrouwen, sociale ontwikkeling , objectiviteit, intellectuele ontwikkeling, concentratievermogen en nog veel meer. Vanuit mijn scores stelde Anasuya een rapport op: ‘Persoonlijke qEEG profiel analyse’. Hierin werd aangegeven op welke punten ik goed ontwikkeld ben en waar mijn mogelijkheden liggen voor verdere ontwikkeling zowel voor mijn werk als in mijn privé leven.

Het rapport bevestigde wat ik onbewust eigenlijk wist: het meerdere malen controleren van mijzelf om fouten en vergissingen te voorkomen.

Ik kreeg ook geheel nieuwe inzichten. Bij voorbeeld dat het tijd was om oude patronen los te laten om zo nieuwe te ontwikkelen waarbij ik mijzelf en mijn mening niet meteen hoef te laten varen indien een ander met een tegenargument komt.

Naast een groot aantal positieve punten, waar ik mij niet allemaal bewust van was overigens, werd mij in de conclusie van het rapport duidelijk gemaakt dat ik alles in huis heb om mijn nek uit te steken. Verder dat alles bij het ‘oude vertrouwde’ laten uit angst voor fouten mij niet verder zal helpen in mijn leven en carrière.

Deze duidelijkheid heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Situaties op mijn werk, die mij voorheen een onzeker gevoel gaven, herken ik. Wanneer het om iets gaat, waarvan ik nu weet dat ik goed ontwikkeld ben, laat ik mijn onzekerheid los en sta mijzelf toe gewoon te vertrouwen. Wanneer het gaat om een situatie waarvan ik nu herken dat dit een ontwikkelgebied is, pas ik mijn gedrag aan met behulp van de adviezen die ik heb meegekregen. Coaching is daarbij niet nodig.

Dit alles werkt in mijn werk positief. Werkgever en collega’s vallen op dat ik meer zelfvertrouwen heb en open sta voor feedback. Daarnaast ben ik in staat mijn gedrag, indien door het bedrijf gewenst en door mij gewild, aan te passen.

Nu, 7 maanden na de persoonlijke profiel analyse, heb ik een volgende stap in mijn carrière gemaakt mede door de hulp van Anasuya. Ik ben geen ‘junior’ meer!