.

Jouw huwelijk mag een hoogtepunt zijn om nooit meer te vergeten. Precies naar jullie wens, vanuit jullie levensfilosofie en op de plaats en het moment van jullie keuze, waar ook ter wereld. Misschien wel op een cruiseschip of aan het strand? Hoe bijzonder kan je het je voorstellen? Dan hebben jullie de juiste persoon gevonden, want daar gaan we voor!

Het verloop van jullie dag vraagt om veel organisatie: de kleding, de locatie, het feest, de bloemen, de ringen en wat nog. Je wilt dit delen met de mensen die je graag om je heen hebt. Maar op een heel belangrijk onderdeel, de huwelijkssluiting, heb je vaak weinig of geen invloed.

In veel gemeenten ben je om te trouwen gebonden aan hun mogelijkheden en krijg je een ambtenaar toegewezen. Hopelijk sluit deze ambtenaar aan bij wat jullie belangrijk vinden.… Ik heb wel eens met kromme tenen in een trouwzaal gezeten en gedacht: dat kan echt zo veel beter!

En zo hoeft het ook niet, want als zelfstandig ambtenaar van de burgerlijke stand kan ik ook, binnen het kader van het gemeentehuis, een persoonlijke invulling geven aan jullie trouwceremonie en rekening houden met jullie ideeën en wensen.

Er is alle ruimte om te zorgen dat de voltrekking is wat jullie verlangen, dat het jullie kleur heeft en dat het jullie eigen verhaal van geluk vertelt.

Wat bracht jullie bij elkaar? Passen er symbolen bij jullie huwelijk en in welke vorm dan? Wat maakt jouw trouwbelofte aan de ander persoonlijk en waarachtig?
De ceremonie van jullie huwelijk mag het moment zijn waarop een band bevestigd wordt tussen jullie twee levens en harten.

Bijzondere locaties

Natuurlijk kunnen jullie ook kiezen voor een huwelijkssluiting die plaatsvindt op een voor jullie speciale plek. Dat kunnen er veel zijn.

Bijvoorbeeld op die droomplek in de natuur, op een strandje aan de Waal, in de lommer van je eigen tuin. Of wil je trouwen op de plek waar het begon? En waarom niet op een cruiseschip of in de zon aan de Middellandse zee?  Misschien wil je de gasten op een feest verrassen met jullie huwelijk? Verras me met jullie wens!

Wanneer een bijzondere locatie jullie wens is, maar de gemeente wil daar niet aan mee werken, kan je ervoor kiezen om het zakelijke gedeelte van jullie huwelijk te regelen vóór de ceremonie. In veel gemeenten kan je in de ochtend zelfs gratis trouwen!

Dan wil ik graag jullie trouwceremonie verzorgen op jullie droomplek, in aanwezigheid van alle mensen die in jullie leven belangrijk zijn. Met tijd en aandacht voor elk aspect dat zo’n ceremonie bijzonder maakt.

Een ritueel bevestigt dat speciale moment in je leven

Waar je tegen de grenzen van het mens-zijn botst, verdicht een ritueel jullie gevoelens en gedachten. Met elkaar en een glimlach breng je deze samen tot één daad, één gebaar voor je verdere leven.

Het is zo ver…. geboorte, jubileum, pensionering, vernieuwing van jullie relatie na vele jaren van samenzijn…. en nu?

Het is zò vervullend dit te vieren met de mensen die er toe doen in je leven. Een rituele vorm, ‘stil staan’ bij dat speciale gebeuren en dit met een geweldig feest markeren, voegt veel toe en bekrachtigt de stap die je neemt. Ik ondersteun graag om deze belangrijke gebeurtenis tot een onvergetelijk moment te maken.
Als ritueelbegeleider verzorg ik de inhoudelijke kant van de ceremonie. Zo gewenst kan ik even later ook als spreker of presentator actief zijn.

 

waarom kiezen voor trouwambtenaar Anasuya Koopmans?

Wat mij anders maakt is dat ik steeds mezelf meebreng: Power of Presence!


Persoonlijke verhalen

 

Claire en Guy

We hebben genoten en zijn erg blij met hoe de dag, en de ceremonie in het bijzonder, is verlopen.

We willen jou hartelijk bedanken, ook voor de manier waarop je bij ons de zenuwen hebt weten te beperken!

David en Suzanne

De ceremonie was een prachtig begin van de dag. Ik was zelf gierend zenuwachtig in de ochtend, maar dat vloeide helemaal weg toen we eenmaal zaten. Je hebt er een enorm warme, oprechte en intieme ceremonie van gemaakt. Iedereen voelde zich vereerd erbij te zijn. Woorden via jou als door ons uitgesproken, hebben diep geroerd!

Fotograaf Robin Wagenaar.

Jos en Karin

Dankjewel!

Mede dankzij jouw bijdrage is het voor ons een dag geweest om nooit te vergeten. Jouw invulling maakte het echt ons moment en daar zijn wij je bijzonder dankbaar voor. Je woorden raakten ons en onze dierbaren en het voelde als een bubbel vol liefde.

 

Aanwezigen die (naar eigen zeggen) ‘nooit huilen’, hadden nu toch tranen in de ogen. Daarnaast viel het de fotografe op dat er veel werd gelachen en ook dat past bij ons. We hebben lol gehad!

 

Het is dat we dit maar 1x doen, anders wisten we wel wie we de volgende keer zouden vragen!

 

Ko en Elsbeth

Ons huwelijk was voor ons een ongekend en voedend moment. Je spiegelde onze liefde en zo werd ons ja-woord tot één daad voor ons verdere leven. We hebben genoten van je bijdrage: je maakte er een uniek ritueel van en droeg bij aan een fantastische dag!

Fats en Maida

Je was geweldig!

Agaath en Thomas

Wij vonden het een prachtige ceremonie en hebben er heel erg van genoten. Mensen waren onder de indruk van hoe jij onze persoonlijke informatie onder woorden bracht, de lichtheid en diepgang van de ceremonie. Wij vonden het grappig en heel professioneel hoe je met spontane gebeurtenissen omging: je had steeds de regie met alle respect en ruimte hiertoe. Dankjewel voor alles!

Myrle en Hugo

We kijken terug op een geweldige dag en beleven het weer helemaal als we naar de foto’s kijken.

Margreth en John

Onze wittebroodsweken zijn net voorbij en we willen je nog even laten weten dat we een fantastische dag hebben gehad. Echt heel veel positieve reacties ook met grote complimenten voor jou over hoe je de ceremonie gebracht hebt. Buitengewoon persoonlijk en warm.
Nogmaals bedankt!

foto Iedje Visser photography

Arjen en Christy

Wij zijn zojuist terug uit Nieuw-Zeeland. Het was prachtig daar en we hebben een heerlijke huwelijksreis gehad! En we hebben net zo intens genoten van onze huwelijksceremonie. Bedankt voor de mooie sfeer die je hebt weten te creëren Anasuya!

Nienke en Sebastien

Wij bedanken jou voor de ontzettend fijne ceremonie. We vonden het heel persoonlijk en erg mooi verwoord. De hele ceremonie was zelfs mooier dan we ons voorgesteld hadden!

Pierre en Jacqueline

We zijn nog steeds aan het nagenieten! We voelden ons opgetild door dat overweldigende applaus aan het begin en alle mooie en rake woorden tijdens de ceremonie. Onder jouw leiding werd het een prachtig ritueel! Ook onze gasten hebben jouw warme en informele stijl en je zorgvuldige bewoordingen als bijzonder ervaren. Je verhaal over ons ”klonk alsof je ons al jaren kende, heel vertrouwd en intiem eigenlijk”.

Sandra en Nawien

We gingen ‘klein’ trouwen om het geregeld te hebben voor de kleine die gaat komen. Het papieren, bureaucratische gevoel viel direct weg en maakte plaats voor een warm bad toen we de kamer in liepen en Anasuya ontmoette. Zij deed ons beseffen wat een bijzonder moment het eigenlijk ging zijn… Wat straalde ze in haar functie toen ze ons vroeg waarom wij voor elkaar gingen nadat ze ons tegenover elkaar plaatste. Anasuya maakte van een ‘even regelen’ moment een 15 minuten lang bijzonder, warm en liefdevol gebeuren en daar zijn we haar heel dankbaar voor!

Delianne en Ruby

Bedankt voor de mooie woorden tijdens de ceremonie. We hebben genoten. Het was werkelijk onze mooiste dag. Ook van de gasten volop complimenten over de ceremonie.(Foto: vanhilde.nl)

Klaar en Bas

Midden in de natuur, op een strandje langs de Waal en jij ook op blote voeten samen met de bruid…. geweldig! Zonder jouw aanwezigheid als ambtenaar en bovenal als mens, was onze trouwceremonie niet compleet geweest. Je was vanaf het begin tot het eind echt betrokken. Met jouw hulp en wijsheid zijn we gaan nadenken wat het huwelijk werkelijk voor ons betekende. Dankzij je invoelingsvermogen en geduld hebben we onze ceremonie precies zo vorm kunnen geven als ons paste. Bedankt daarvoor lieve Anasuya!

Martin en Ineke

Veel gasten vertelden ons hoe mooi ze de ceremonie hadden gevonden en jouw verhaal. Het raakte en inspireerde hen. Voor ons was het een onvergetelijk gebeuren, waarbij je prachtig wist te verwoorden wat het huwelijk voor ons betekent. En zo mooi, die roofvogel die boven ons hoofd bleef cirkelen. Tijdens de maaltijd kwam er ook nog een roodborstje vlak bij ons zitten op een bankje. In ons gezin staat dat voor de aanwezigheid van mijn vader, die al 25 jaar dood is.

Deborah en Jaap

Het was het huwelijk zoals we wensten, zowel qua inhoud als qua vorm en dat voorbereid via skype vanuit Singapore. Fijn dat jij ons huwelijk wilde voltrekken!

Hiljon en Arno

Wij willen jou graag langs deze weg nogmaals bedanken voor je bijdrage op onze huwelijksdag. Mede door jouw inbreng is het een bijzondere en voor ons onvergetelijke dag geworden. Daarvoor onze oprechte dank!

Arno en Milan

Ons huwelijk op een cruiseschip was werkelijk onvergetelijk. Eerst de ceremonie zelf liggend met het schip aan wal en daarna al varend een geweldig feest en diner! Hoe mooi en bijzonder kun je het je voorstellen… en dat was het! Dat was het al vanaf het begin trouwens, vanaf ons eerste gesprek met jou. Dank Anasuya!

Monique en Jeroen Wagenaar

Anasuya verstaat de kunst een sfeer te creëren tijdens de huwelijksplechtigheid waarin het persoonlijke karakter prachtig naar voren komt. Met woorden die er toe doen, ook met de door ons gewenste stille momentjes, met humor en gepaste luchtigheid en verbinding makend met alle aanwezigen.

Die sfeer gaf ruimte aan onze eigenheid, waardoor wij heel bewust en intens het jawoord uitspraken naar elkaar. Voor ons een heel kostbare, verrassende en prachtige ervaring.

Marriage&More, weddingplanners

Voor een zeer persoonlijke, betekenisvolle ceremonie waarin de liefde tussen twee mensen centraal staat, kunnen wij Anasuya van harte aanbevelen.

Yvonne van Achthoven, zelfstandig ondernemer

Anasuya heeft voor mij een ritueel verzorgd dat vorm gaf aan mijn droom en verlangen, daar waar ik het zelf niet helemaal helder had. Samen gingen we op zoek naar de vorm die mij paste om de volgende fase van mijn leven in te gaan. Ik vond haar respectvol en zorgvuldig, voelde me veilig en gesteund.
Ze raakte me met haar enthousiasme.
Ik ben er helder en sterker door geworden.

Jos en Myrthe

We waren erg tevreden over de voorbereiding en het verloop van de ceremonie en de mooie speech in het bijzonder :-).

We waren positief verrast over hoe hetgeen we geschreven of verteld hadden en meer, terugkwam in de speech.

Adrie, Armie & Maurits

Inmiddels ligt de huwelijksdag achter ons, en we kijken er met dankbaarheid op terug.

Iedereen was vol lof over de bruiloft en het feest: vol verassingen. Om dit goed te krijgen met Nederlands/Engels, die live verbinding en de karaoke op het eind was heel belangrijk voor ons. Ook Maurits erbij betrokken en dan die ringen zoeken, helemaal geweldig! Ik heb intussen veel van de gasten gesproken en van allemaal complimenten gekregen.

Ook hebben we het zò plezierig voorbereid met elkaar!

Lena en Klaus

Tijdens de voorbereidingen van ons huwelijk wisten we niet zeker of alles m.b.t. de ceremonie vlot zou lopen: we wonen in België en konden Anasuya dus niet eerst ontmoeten. Bovendien is Klaus een Duitser en zou de helft van de gasten de ceremonie niet kunnen volgen in het Nederlands. Beide punten bleken uiteindelijk geen enkel probleem: Anasuya heeft ons via skype alles duidelijk uitgelegd en tips gegeven. Daarnaast is de ceremonie moeiteloos in het Engels verlopen, hier en daar wat Duits en enkel het officiële lezen van de stukken in het Nederlands. We zijn heel blij dat alle gasten dat belangrijke moment konden volgen, echt fijn!

Wim en Wendy

We kijken nog iedere dag terug naar deze bijzondere gebeurtenis, onze huwelijksvoltrekking.

Anasuya, als onze trouwambtenaar heb jij tijdens de ceremonie dàt weten te weerspiegelen wat wij met zijn drieën vooraf besproken hadden. Een ceremonie, zo uniek, een die helemaal “wij” was.
Niet de standaard geijkte woorden, maar woorden die intens waren en de diepgang van onze liefde voor elkaar weerspiegelden. Die weerspiegeling is terug te zien in de aquarel die jouw man Niek Nagengast heeft gemaakt voor ons. Wanneer we daar naar kijken, worden we weer helemaal terug naar het moment van ons ja-woord gebracht. Dit beeld van de welbefaamde kus, voor eeuwig vast gelegd, blijft ons voeden en vullen met liefde.

Jelle en Ria

Ons huwelijk was een heel bijzondere, fijne, en gezellige dag. Alles liep naar wens en we genoten enorm.

We hebben veel complimentjes ontvangen, ook wat jouw speech betreft. Het officiële gewaad dat je droeg heeft toch een extra officieel tintje gegeven.

Nogmaals hartstikke bedankt!

Niesje en Cindy

Op de mooiste dag van je leven, als je gaat trouwen, wil je graag dat de inzegening mooi is. Niet alleen dat, het moet schitterend zijn.
Anasuya kwam per toeval op ons pad, als je gelooft in toeval dan. Er was geen ambtenaar beschikbaar en Anasuya besloot dat dat niet kon, verzette haar eigen afspraken voor onze mooiste dag en zo geschiedde het. Zij maakte onze dag bijzonder door te letten op details die voor ons belangrijk zijn en dacht met ons mee hoe we invulling konden geven aan het gedenken van onze (schoon)vader, die een maand eerder was overleden. Het was een mooi, intiem, liefdevol en fijn samenzijn, die de trend werd voor de rest van de dag. Er was licht op die dag en wij voelen ons heel erg vereerd dat Anasuya op ons huwelijk heeft gesproken.

Bart en Ineke

Wij vonden het erg leuk je ontmoet te hebben. Het huwelijk was zoals we verlangden. We hadden een heerlijke dag!

Ton en Jannet

Het was in één woord geweldig! Niet alleen de bijzondere locatie, al het eerste gesprek met jou gaf ons beiden een goed gevoel. Tijdens de ceremonie en de toespraken, de benadering naar ons, de linken die je legde, echt fantastisch. Je hebt ons en de gasten en getuigen geraakt!

Wat iedereen ook heel mooi vond was het spirituele aspect dat in de ceremonie zat. Zo’n huwelijksvoltrekking, kregen we terug, had men nog niet meegemaakt. Zo mooi, zo anders.

Nog steeds hebben we het over die mooie dag en hoe we deze beleefde. Wij zijn blij dat jij onze trouwambtenaar bent geweest!

Rachel en Hans

Wij zijn zeer tevreden over de mooie huwelijks ceremonie die u voor ons heeft verzorgd.

De mooie woorden en het boeiende vertellen over ons heeft bij de aanwezigen veel duidelijkheid gegeven over het samen brengen van onze keus voor dit huwelijk en onze liefde.

Marieke en Bjorn

Wij kijken met veel blijdschap, liefde en een tevreden gevoel terug op deze onvergetelijke dag.

We hebben vele complimenten gekregen over je persoonlijke benadering. Ook het  warme gevoel dat je ons en onze gasten hebt gegeven werd zeer gewaardeerd.