Op pad met de Goden

Vrienden hebben me jaren lang gepord  om aan de slag te gaan met het schrijven van een autobiografisch boek. Steeds ‘voelde’ het niet, was het niet de juiste tijd en had ik dus geen inspiratie. Tot begin vorig jaar. Op verrassende wijze diende zich een ‘schrijfcoach’ aan en gingen synchroniciteiten een rol spelen. Ik geloof niet in toeval en gaandeweg 2014 zat ik tot mijn verrassing vol passie te schrijven. Schrijven en nog eens schrijven.  Allerlei herinneringen passeerden tot in detail de revue. Verrassend hoe je herinnering alles opslaat en wanneer je het de ruimte geeft weer wakker wordt! Mijn hele levensloop bezien vanuit een huidig perspectief werd een enorm waardevol cadeau.  Het boek heb ik in maart afgerond.
Het liefst lees ik (auto)biografieën. Als iemand iets geleefd heeft en dit beschrijft, inspireert mij dat. Het werkt in me alsof ik het zelf meemaak. Zo weet ik dat iets mogelijk is en dat ik het zelf dus ook kan. Zelfs als ik iets niet aan den lijve meemaak. Ik word er moedig van.
Op pad met de Goden is een autobiografische roman met een bijlage waarin de lezer de mogelijkheid heeft vragen te beantwoorden aangaande eigen ervaringen. Motto: pas wanneer je al je vruchten geplukt hebt die een bepaalde ervaring, hoe uitdagend ook,  te bieden heeft, dient zich de volgende stap in je leven aan. Ik gun iedereen de leukste en effectiefste weg om zich te ontwikkelen en geef daarom met plezier mijn estafettestokje door aan jou en aan ieder die jij dat gunt.
Waarom? Omdat onze wereld zit te wachten op liefdevolle moedige mensen met een fris perspectief dat verder gaat dan het bekende. Op mensen die meer willen dan hun verlangens uiten, op mensen die ervoor gaan hun verlangens daadwerkelijk te leven.
Op pad met de Goden is een intiem boek geworden met prachtige aquarellen. Al mijn ervaringen, soms heel persoonlijke, heb ik geschreven met gevoel voor schoonheid en respect voor het leven zoals ik op dat moment leidde en me bij het schrijven van dit boek herinnerde. Over gevoelens, soms moeilijk te beschrijven, voegde ik gedichten toe die ik destijds schreef.

Joanne Rowling heeft een jaar moeten leuren met haar Harry Potter manuscript voor een uitgever het zag zitten… Hebben die uitgevers zich misschien wel de haren uit het hoofd getrokken toen haar boeken bestsellers werden! Ik besloot haar voorbeeld te volgen, niet op te geven en dus gewoon vol te houden met mijn manuscript. Ik maakte een lijstje van de meest gepaste uitgevers. De eerst benaderde  uitgever mailde me na een week dat hij het graag in de markt wilde zetten en reageerde heerlijk lovend! Ik vertoefde een week in de wolken! In juni komt het boek uit, in september officieel met toeters en bellen. Ik laat het je weten!