“De breintraining is als een spiegel. Als ik weer ging malen zag ik dat gelijk terug op het scherm. Dit was voor mij heel verhelderend.”


 

 Klaartje Vermeeren
Manager Partnerships Automotive – Eneco

Rond mijn 16de jaar merkte ik dat ik onder grote druk niet kon slapen. Wanneer er iets belangrijks was, zoals examens, bleef mijn hoofd maar malen. Ik kreeg het niet onder controle en op den duur kon ik niet meer goed functioneren. Ik was continu onrustig. Ik maakte ook keuzes die gebaseerd waren op wat anderen wilden, in plaats van op wat ik zelf belangrijk vond. Ik ging vaak over mijn grenzen, bijvoorbeeld relaties hield ik langer aan dan goed voor me was.
Ik voelde en wist dat het anders kon, maar het lukte me niet in balans te komen. Ik deed er alles aan, van cursussen tot psychotherapie. Hierdoor kreeg ik wel inzicht en leerde meer controle te krijgen, maar de oorzaak ging niet weg. Toen ik hoorde van de Power of Presence breintraining had ik meteen interesse. Hoe zou het zijn om veranderingen in jezelf niet meer van buitenaf maar van binnenuit te bewerkstellingen. Alleen al het idee van een meetbare verklaring voor mijn gevoel en gedrag gaf me rust!

 Zonder dat ik iets hoefde te vertellen, liet Anasuya na de EEG van de intake duidelijk weten waar bij mij de verbeterpunten lagen en wat mijn sterke kanten waren. Daarnaast kwam naar voren waarom anderen in mijn leven zo veel belangrijker waren dan ik zelf.
De breintraining is als een spiegel. Je krijgt direct feedback op het moment dat je brein op een bepaalde manier reageert. Als ik weer ging malen zag ik dat gelijk terug op het scherm. Na een aantal sessies ging het al beter met me. Ik was ‘s avonds rustiger en als ik mijn ogen dicht deed lieten mijn gedachten me met rust. In slaap vallen ging steeds makkelijker!

De training is al een poos geleden. Ik kan nog steeds zonder moeite mijn gevoel beheren i.p.v. dat ik erdoor beheersd wordt. Soms denk ik wel eens terug aan de tijd vóór de breintraining. Dan ben ik dankbaar dat mij deze kans gegund werd en dat ik hem heb gegrepen.