Liefde en plezier zijn altijd met elkaar verbonden!

Liefde en plezier zijn altijd met elkaar verbonden!

Meer plezier hebben en jezelf minder serieus nemen, daar gaat het om….

Liefde en plezier zijn van hetzelfde. Als we van kinds af aan iets kennen is het wel spelen! Het is echt jammer wanneer je aan het eind van je leven jezelf vertelt: ‘ik wilde dat ik meer plezier had gemaakt’.
Wanneer schilderde je voor het laatst de lucht knalrood of paars? Of keek je naar de wolken en zag allerlei fantastische dieren en vormen in de wolken? Speel…. Wanneer zat je gewoon relaxt met iemand aan tafel of op de bank en genoten jullie hilarisch van een gebeurtenis? Niet iets tragisch natuurlijk, maar iets dat echt grappig en lachwekkend was.
Kijk eens naar de kinderen om je heen. Hoe lang is het geleden dat jij je als een kind voelde? Gewoon maar spelen met wat er is? Als er iemand begint te giechelen en lachen en jij liet je aansteken? Jij als ouder of leidinggevende, jouw verantwoordelijkheid is tegelijkertijd een avontuur en kinderen zijn dol op avonturen. Kruip onder een deken en fantaseer dat je op reis gaat…. creëer gewoon jouw avontuur zoals een kind dat kan. Niet proberen, doen! Ja het is niet altijd eenvoudig en tegelijkertijd is het heel simpel. Loslaten  gaat niet alleen over nare zaken verwijderen, het gaat veel meer over spelen en grote dromen koesteren. Kun jij ruimte maken in je hart of hoofd om te gaan spelen?

Lachen is zo belangrijk. Perfectioneren van je persoonlijke plan en je plichten zijn belangrijk en samenzijn en plezier maken net zo. Maak iedere dag wat tijd vrij om gewoon plezier te hebben. Plan muziek maken, schilderen, buiten zijn en je fantasieën de ruimte geven, kabouters of dolfijnen zien in de wolken…. Onverwachte tekens zien zijn meestal je eigen creatie, zijn van jouw persoontje dat zo graag speelt!
We leven in de laatste fase van oude tijden. Het is momenteel belangrijk je te realiseren wat rondom je en in de wereld gebeurd. Misschien noem je dit het politieke drama, maar feitelijk is dit een politieke komedie die jij te serieus neemt. Systemen breken af en mensen lijden en hebben pijn. Zie dit in het perspectief dat dit het einde is van moeilijke of donkere tijden. Verleng deze fase niet door er te serieus mee om te gaan. Laat het je niet omlaag halen of somber maken want juist hierdoor duurt het langer. Nogmaals, doe elke dag iets buitensporig leuks! Dat kan zowel stil van binnen gebeuren als luidkeels. Dit is net zo belangrijk als samenzijn met je gezin, als je best doen in je werk, als een goede ouder zijn of als een glas wijn drinken en ontspannen.
Als iemand echt ziek is ga je er heen om die persoon wat op te wekken, niet om al het moeilijke van het leven te delen. Je bezoekt die persoon om een glimlach te brengen en misschien door een verhaal van je laatste avontuur.  Denk eens aan al die mensen die het zwaar hebben en die volkomen vergeten zijn wat blij-zijn inhoudt. Natuurlijk leef je met hen mee en daarna is het net zo belangrijk dat ze een lichtje zien aan het eind van hun tunnel! Misschien zijn ze nog niet toe aan een volle lach, maar een glimlach kan vaak wel. Jouw vreugde delen door op subtiele wijze  met hen te spelen verlicht hun stemming.  Het verandert hun uiterlijk en beeld van hun situatie. Gewoon op speelse wijze de energie van het drama veranderen door hun vermogen tot verbeelding en spel wakker te maken. Het plezierige effect zal het echt maken en dat lelijke deel van hun drama wordt geschiedenis.
Een deel van je levensmissie en doel is te spelen met alles wat op je weg komt! Geniet bijvoorbeeld gewoon van wat je aan het doen  bent en maak er grappen over. Begin je dingen te verbeelden, heb plezier en ontdek hoe je wereld steeds groter en beter wordt. Kijk eens in de spiegel en zie wie en hoe je bent wanneer je een blij mens bent. Maak vanaf vandaag elke dag tot een feestje en verlicht zo letterlijk jouw wereld en de wereld. mag dit je project zijn? Voor jezelf en al die mensen om wie je geeft, voor je collega’s en de mensen die je nauwelijks kent?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!