Liefde en plezier zijn altijd met elkaar verbonden!

Liefde en plezier zijn altijd met elkaar verbonden!

Meer plezier hebben en jezelf minder serieus nemen, daar gaat het om….

Liefde en plezier zijn van hetzelfde. Als we van kinds af aan iets kennen is het wel spelen! Het is echt jammer wanneer je aan het eind van je leven jezelf vertelt: ‘ik wilde dat ik meer plezier had gemaakt’.
Wanneer schilderde je voor het laatst de lucht knalrood of paars? Of keek je naar de wolken en zag allerlei fantastische dieren en vormen in de wolken? Speel…. Wanneer zat je gewoon relaxt met iemand aan tafel of op de bank en genoten jullie hilarisch van een gebeurtenis? Niet iets tragisch natuurlijk, maar iets dat echt grappig en lachwekkend was.
Kijk eens naar de kinderen om je heen. Hoe lang is het geleden dat jij je als een kind voelde? Gewoon maar spelen met wat er is? Als er iemand begint te giechelen en lachen en jij liet je aansteken? Jij als ouder of leidinggevende, jouw verantwoordelijkheid is tegelijkertijd een avontuur en kinderen zijn dol op avonturen. Kruip onder een deken en fantaseer dat je op reis gaat…. creëer gewoon jouw avontuur zoals een kind dat kan. Niet proberen, doen! Ja het is niet altijd eenvoudig en tegelijkertijd is het heel simpel. Loslaten  gaat niet alleen over nare zaken verwijderen, het gaat veel meer over spelen en grote dromen koesteren. Kun jij ruimte maken in je hart of hoofd om te gaan spelen?

Lachen is zo belangrijk. Perfectioneren van je persoonlijke plan en je plichten zijn belangrijk en samenzijn en plezier maken net zo. Maak iedere dag wat tijd vrij om gewoon plezier te hebben. Plan muziek maken, schilderen, buiten zijn en je fantasieën de ruimte geven, kabouters of dolfijnen zien in de wolken…. Onverwachte tekens zien zijn meestal je eigen creatie, zijn van jouw persoontje dat zo graag speelt!
We leven in de laatste fase van oude tijden. Het is momenteel belangrijk je te realiseren wat rondom je en in de wereld gebeurd. Misschien noem je dit het politieke drama, maar feitelijk is dit een politieke komedie die jij te serieus neemt. Systemen breken af en mensen lijden en hebben pijn. Zie dit in het perspectief dat dit het einde is van moeilijke of donkere tijden. Verleng deze fase niet door er te serieus mee om te gaan. Laat het je niet omlaag halen of somber maken want juist hierdoor duurt het langer. Nogmaals, doe elke dag iets buitensporig leuks! Dat kan zowel stil van binnen gebeuren als luidkeels. Dit is net zo belangrijk als samenzijn met je gezin, als je best doen in je werk, als een goede ouder zijn of als een glas wijn drinken en ontspannen.
Als iemand echt ziek is ga je er heen om die persoon wat op te wekken, niet om al het moeilijke van het leven te delen. Je bezoekt die persoon om een glimlach te brengen en misschien door een verhaal van je laatste avontuur.  Denk eens aan al die mensen die het zwaar hebben en die volkomen vergeten zijn wat blij-zijn inhoudt. Natuurlijk leef je met hen mee en daarna is het net zo belangrijk dat ze een lichtje zien aan het eind van hun tunnel! Misschien zijn ze nog niet toe aan een volle lach, maar een glimlach kan vaak wel. Jouw vreugde delen door op subtiele wijze  met hen te spelen verlicht hun stemming.  Het verandert hun uiterlijk en beeld van hun situatie. Gewoon op speelse wijze de energie van het drama veranderen door hun vermogen tot verbeelding en spel wakker te maken. Het plezierige effect zal het echt maken en dat lelijke deel van hun drama wordt geschiedenis.
Een deel van je levensmissie en doel is te spelen met alles wat op je weg komt! Geniet bijvoorbeeld gewoon van wat je aan het doen  bent en maak er grappen over. Begin je dingen te verbeelden, heb plezier en ontdek hoe je wereld steeds groter en beter wordt. Kijk eens in de spiegel en zie wie en hoe je bent wanneer je een blij mens bent. Maak vanaf vandaag elke dag tot een feestje en verlicht zo letterlijk jouw wereld en de wereld. mag dit je project zijn? Voor jezelf en al die mensen om wie je geeft, voor je collega’s en de mensen die je nauwelijks kent?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Liefde is de lijm en de weg

Er zijn zoveel soorten relaties als er water door de rivier de oceaan in stroomt! Ieder heeft een relatie vanuit de eigen aard met de ander. De eerste relatie die een baby heeft is die met de moeder. Geen mens zal ooit nog deze relatie evenaren. Wat later komt vader in beeld en wordt dan net zo belangrijk voor het kind.

Moeder vertegenwoordigt de natuur, de manifeste kwaliteit van de schepping. Het spirituele vrouwelijke aspect is synoniem aan vormgeving, creatie, een meer introverte liefde. Het vrouwelijke is de wegwijzer. Vader vertegenwoordigt bescherming van waarden, veiligheid van het gezin. Het spirituele mannelijke aspect is synoniem aan inspiratie, het is de boodschapper van nieuwe ideeën, het is meer extravert gericht. Liefde komt vrij op de weg van balans tussen het mannelijke en vrouwelijke. Liefde is de weg waarover elke boodschapper lopen mag wil het resultaat groots en consistent zijn.

De Power of Presence meditaties en trainingen bewandelen deze weg.

Nieuwjaarswens New Years

Vrienden,
De winterzonnewende is net achter de rug en de dagen lengen weer. Zo indrukwekkend zagen die eerste stralen op 21 december eruit:

Dear friends,
The winter solstice is just about over and the days grow longer again. The first sunbeams looked this impressive and powerful December 21st:


Geen kracht is groter dan die van de zon
Geen enkele investering is krachtiger dan die je in jezelf doet
Met diezelfde kracht wens ik je toe dat jij 2016 tot jouw jaar maakt!

No power is more impressive than the sun
No investment is more powerful than the one you give yourself.

With this same power I wish 2016 to become your year!


Dat kan wanneer je oppakt dat je je eigen gids bent en je persoonlijke ontwikkeling zelf verder bepaalt. Ja, je kunt kracht oppoetsen zoals die eerste zonnestralen de aarde oppoetst. Hoe?

Om te beginnen: wat ook tot je komt, heb het op gepaste wijze lief.
Als liefde je enige optie is, geef je je ‘ja’ of ‘nee’ op een wijze die indruk maakt bij jezelf en de ander. Dat is meestal een positieve indruk. Het doet je ego goed! Je wordt er meer zelfbewust van en je begrijpt steeds dieper wat persoonlijkheid inhoudt. Op deze weg breng je je ego en je hoger zelf tezamen en kan je onschuld, je innerlijke kind, weer op de voorgrond treden. Jouw innerlijke kind kent als geen ander de weg naar je hogere zelf. Je ego mag je gerust het zich ontwikkelende aspect van je hogere zelf noemen. Stop de strijd met jezelf en heb lief wat tot je komt opdat je ego een deel wordt van je hogere zelf! Elke uiting erkennen van de pijnlijke kant van jouw uitdagingen is voorwaarde om van de innerlijke persoon erachter te kunnen houden. Hoe verwarrend dit soms is.
Ieder heeft in de kern dezelfde vraag: wordt er wel om mij gegeven? Kan ik voldoende van die ander houden? Hoe doe ik dat, iemand vanuit mijn hart waarderen als die ander vindt dat hij er zelf niet toe doet? Nee, ik heb het niet over medelijden!

Ten tweede: Stel jezelf dagelijks de vraag Hoe kan ik mezelf tot dienst zijn?
Zo geef je je onschuld en bewustzijn een stem en daarmee je zelfwaarde. Steeds deze ene vraag: Hoe kan ik tot dienst zijn? Luister naar het antwoord en doe het! Zo word je je eigen gids en verander je van iemand die op bepaald vlak behoeftig is naar iemand die op dat vlak dienend is en dat gaat altijd gepaard met blijdschap en liefde. In feite zeg je: wat kan ik doen opdat jij, innerlijk kind, je beter zal voelen?
Wanneer je dit jezelf dagelijks afvraagt zal je steeds een dieper aspect raken tot jouw eigen bron heel tastbaar voor je is en je direct je bron dient. Dit eindigt heel het spirituele web van zoeken. Wat voor uitdaging je ook hebt, het is dàt deel van je dat wacht gehoord te worden en een stem te krijgen. Deze ene vraag is jouw ware gids op weg naar wat je diep van binnen verlangt en naar wat het leven je te bieden heeft. Je wordt je beste zelf door die ene simpele vraag!
Hoe 2016 tot jouw jaar te maken?:
Stel jezelf de vraag Hoe kan ik mezelf tot dienst zijn? dagelijks. Elke dag één keer opdat jij je eigen bron wordt: krachtig, liefdevol, stralend en genietend. Je hart gunt je jouw zelf op je best!

Long live life

Nieuwe bevindingen suggereren dat in plaats van te proberen gelukkig-zijn te stimuleren in het moment, het vergroten van geluk  meer kans heeft door je tijd te plannen rondom activiteiten waarvan je geniet.  Als vanzelf ga je dan ook vanuit gemak leven, ook tijdens je werk! Geluk brengt  lichaam, handeling en zijn in lijn met elkaar. Dan geef je als vanzelf je hoogste potentie ruimte. Keuzes hoef je niet meer te maken want je bent op je plek en handelt gewoon als vanzelf  naar wat aan de orde is. Da’s pas gemakkelijk! Kijk eens naar dit filmpje, ik moest er vreselijk van lachen:

https://www.facebook.com/lenie.wagemans/videos/10204150736114685/?pnref=story

Synchroniciteit

Richt je op de krachtige, bijzondere, magische, mooie ervaringen van het leven en het universum zal je die blijven voorschotelen synchroniciteit is de moeite waard!

Uit Op pad met de goden: Wanneer je de moed hebt een uitzonderlijk iets als wonderbaarlijk te zien voed je de mogelijkheid van een wonder. Wanneer je een wonder ervaart als normaal zul je mogelijk veel meer van die ervaringen tegen komen…
Wat mensen betitelen als synchroniciteit of een wonder kan wel eens heel nauw verwant liggen. Een causale onmogelijkheid van de 20ste eeuw kan in de 21ste eeuw synchroniciteit genoemd worden en even later begrepen worden vanuit oorzakelijkheid.

In legendes uit een ver verleden verteld in sprookjes en in magische gebeurtenissen in science fiction verhalen beschreven en verfilmd (“Scotty beam me up”), genieten we van ‘wonderen’. Maar die eeuwenoude wijsheden en sprookjesachtige vertellingen leven in ons allen als mogelijkheid en krijgen een inspirerende en nieuwe betekenis als je dit ook zo ziet. Je kan, net als de magische figuur Merlijn doet in de Arthurlegende, een mysterieuze wereld vol avontuur en betovering tot leven brengen…. dan moet het eerst wel een reële mogelijkheid voor je zijn. Gaat dit te ver?
Er is binnen de westerse psychologie veel interesse in een zienswijze die de mens niet als een ding benadert, maar als een zichzelf verklarend wezen en zelfs als een God in wording.
Carl Gustav Jung (1875 – 1961), de grondlegger van de analytische psychologie, stond aan de wieg van deze zienswijze en bedacht hier een naam voor: ‘synchroniciteit’, betekenisvol toeval. Een eeuw geleden zegt Jung zelf over synchroniciteit:
“Zinvolle coïncidenties zijn denkbaar als zuivere toevalligheden. Maar naarmate hun aantal toeneemt en de overeenkomst groter en nauwkeuriger is, wordt het steeds minder waarschijnlijk en meer ondenkbaar dat hier sprake van toeval is. Dat wil zeggen: ze kunnen niet meer voor zuiver toeval doorgaan, maar moeten bij gebrek aan causale verklaringen als ordeningen volgens een bepaald plan opgevat worden. Hun ‘gebrek aan verklaarbaarheid’ bestaat niet alleen uit het feit dat de oorzaak onbekend is, maar ook uit het feit dat zo’n oorzaak met onze verstandelijke capaciteiten niet denkbaar is”.

Zo werd ik van de week heel vroeg in de ochtend wakker met een plan van samenwerking op bepaald terrein met een specifiek persoon. Ik deelde dit in de middag met de vrouw van deze persoon met wie ik ‘toevallig’ een afspraak had. Zij vertelde dat haar man heel vroeg in de ochtend met exact dezelfde gedachten wakker was geworden! Wanneer zich iets groter dan mijn besef en persoon kenbaar maakt, is het altijd de moeite waard en neem ik het heel serieus. Ik heb de betrokken man gemaild en we spraken af dit uit te gaan diepen. Herken je in jouw leven wat Jung synchroniciteit noemt?

Wanneer je een vol en bijzonder leven verlangt
Stel je dan meer open voor synchroniciteit!

Op pad met de goden

Een ontroerend reisverslag geschreven door Anasuya Koopmans, waarin gedichten gevoelens raken en aquarellen schoonheid brengen. Laat je inspireren door het voorwoord van Paul de Blot, de samenvatting die Bart Kok schreef en de referentie van Margot Anand Naslednikov.

De officiële boekpresentatie vindt op 24 september plaats. Het boek is vanaf half september in de boekenwinkel te krijg, maar nu al via Anasuya zelf.

Boek bestellen of een aquarel uit het boek? Klik dan hier!

Glimlach!

Welke glimlach raakt jou meer? Geeft je een goed gevoel? Ontspant je? Waarom?

Een welgemeende glimlach geeft je per direct een goed gevoel want het opent je hart.  Vanuit zo’n glimlach heb je de keuze betrokken te raken en/of te observeren en daardoor steeds ontspannen en positief te blijven!  De Mona Lisa is voor velen zo aantrekkelijk vanwege haar liefdevolle glimlach.
Een sociale glimlach, alleen mondhoeken omhoog, is voor het hart nep en velen voelen dit meteen aan. Bij een echte glimlach zijn je ogen  betrokken. Dit raakt je hersenstam (het oudste deel van je hersenen) en opent terstond je hart! Weet je dat kinderen per dag wel 400 keer glimlachen, gelukkige mensen zo’n 40 – 50 keer en de meesten volwassenen niet meer dan 20 keer per dag? En nu het beste van dit verhaal: je kan het leren!
Denk aan iets of iemand die je gelukkig maakte en zet je glimlach ‘aan’. Voel en kijk in de spiegel naar je mond en vooral je ogen! Ga dat nu maar veel doen en merk hoe je er gelukkiger van wordt!

glimlach2

Moge je glimlach jou en de jouwen zegenen!

Breintraining Build On

Hylke Kerssemakers:
“….. Een jaar later heb ik mijn traject voortgezet met een 4-daagse Build On training. Ik heb de kracht en kwaliteit tot ondernemerschap hierdoor ter hand kunnen nemen. Met succes: ik weet welke mijn specifieke kwaliteiten zijn, wat ik wil en hoe dit te realiseren. Het heeft ook meteen tot resultaat geleid, zowel op zakelijk als op privé gebied. Ik ben met plezier als referent ter beschikking!”

Hylke begeleidt nu teams die onderweg zijn van werknemer naar medewerker naar samenwerker.

Op pad met de goden

‘Per kameel door de Thar woestijn’ is één van de prachtige aquarellen waarmee Niek Nagengast mijn boek sierde. Het ligt nu bij de editor en is eind juni te koop. In dank aan de ‘voor-lezers’ en mijn schrijfcoach deel ik graag hun ervaringen zoals zij verwoordden:

Paul de Blot SJ, Hoogleraar Business Universiteit Nyenrode, schreef een voorwoord:
In het bijbelverhaal vraagt Mozes aan Jahweh wie Hij is en Jahweh antwoordt: Ik ben wie ik ben. Meer niet. Hierover worden talrijke bijbelse verhalen verteld.
In het scheppingsverhaal staat dat Jahweh de mens schiep naar zijn gelijkenis, dat is te zijn wie hij is. De roeping van de mens is dus te worden wie die is als mens. Anasuya geeft in haar roman haar leven weer als een weergave van haar zoektocht om te worden wie ze is. Haar uitgangspunt is de erkenning dat ze is wie ze is. Een spannend avontuur eindigend in een handreiking aan de lezer zelf om te manifesteren wie hij/zij in de kern is.

Bart Kok, mijn loods gedurende het schrijfproces, auteur en  trainer, schreef een samenvatting:
Dit boek is uiterst inspirerend. Het vertelt de verhalen van een vrouw genaamd Anasuya, die van de piramiden in Egypte tot op de toppen van de Himalaya reisde op vindtocht naar zuiverheid en waarheid. Op haar reis werd ze vergezeld door Sun Bear, een Amerikaans Indiaanse heilige man die met de donder sprak, door Shiva, die haar gids was op haar hachelijke reis naar de hoge gletsjers van de Himalaya, door Mama Candomblé in Brazilië en vele andere wijze mensen en spirituele leiders van de mensheid. Ze komt in contact met de grote religies van deze wereld, mediteert in boeddhistische kloosters en ervaart het gewelddadige en heilige Jeruzalem. Ze reist naar het regenwoud van Zuid Amerika om de effecten van geest verruimende planten zoals ayahuasca te ervaren. Ze wordt een meester in sacrale tantrische rituelen en ontvangt haar naam middels een oorspronkelijke Indiase initiatie. Tegelijkertijd is ze een gewone westerse vrouw die haar ervaringen beschrijft hoe ze een akelige scheiding doorleeft en hoe ze als kind een incestueus drama weet te stoppen.
De schoonheid van dit boek ligt in het feit dat zij het lef heeft te gaan waar engelen geen stap durven zetten. In dit boek kan je door haar ogen haar reis meemaken zonder je bloot te stellen aan de gevaren die zij moest doorstaan. Dit is een boek over een persoonlijke spiritueel pad dat je zal wakker schudden tot zelf moedige stappen zetten op je levenspad. Anasuya heeft geluisterd naar wijzen en meesters vanuit het besef dat er maar één meester is in je leven en dat is de meester die in jezelf huist.
De wereld is vol mensen die antwoorden proberen te vinden buiten zichzelf, mensen die wanhopig op zoek zijn naar een voorbeeld om te volgen. Anasuya is een uitzondering. Ze blijft haar eigen weg volgen terwijl ze ontmoet, ontdekt en wijzer wordt.  Haar boek lezen zal je inspireren op jouw weg.

Margot Anand Naslednikov, docent, openbaar spreker en schrijver van wereld bestsellers als o.a. Tantra een weg naar intimiteit en extase, schreef een aanbeveling:
Anasuya is een moedige en avontuurlijke vrouw die ging waar anderen geen voet zullen zetten. Ze ontmoette van aangezicht tot aangezicht goden en demonen en werd gaandeweg almaar wijzer. Dit boek is een schat dat duidelijk maakt hoe moed de deur opent naar oneindige mogelijkheden. Op pad met de goden zal je inspireren met jouw goden en godinnen op pad te gaan. Dit boek lezen is beslist de moeite waard!

Zusterschap leven

Wereldwijd voelen vrouwen meer en meer de wens elkaar te steunen in plaats van te beconcurreren en bevechten. Een kring van vrouwen die elkaar steunt en inspireert worden zusters.  Zusterschap leven is een voorwaarde om de innerlijke godin vorm te geven, om met en voor elkaar de kracht en mogelijkheden van een met hart verbonden schoot te openbaren.
Tips:

  • Allerbelangrijkst: Realiseer een kring van vrouwen waarin je elkaar steunt en inspireert. Koester jullie momenten van één-zijn
  • Vertraag, laat overtuigingen los, wordt leeg en observeer vanuit al je zintuigen om de boodschappen van het NU te ontvangen. Glimlach, besluit wat wel en niet goed voor je is en handel hiernaar. Doe waarvan je hart gaat zingen!
  • Plan elke dag een moment, zo mogelijk in de natuur, om stil te zijn en in liefde te accepteren wat zich aandient. Ben getuige van de passie in jou en in ieder ander, hoe ieder uitreikt naar liefde
  • LUISTER
Pagina 1 van 212